Over ons

by Nancy van Schaik

Orpa, eigenaar van OrpaCat

Sinds 2011 zijn wij begonnen met de voorbereidingen van onze Cattery, maar sinds 2016 zijn we ons volledig gaan richten op het verantwoord fokken van katten.
Wij fokken Brits Korthaar, Brits langhaar, Scottish Fold, Scottish Straight, Highland Fold en Highland Straight.

Onze grootste prioriteit is het fokken van sociale en gezonde katten.
Daarom hebben we een goede samenwerking met andere (internationale) Cattery’s en een zeer goede samenwerking met onze sterkliniek.

Wij hebben bewust gekozen voor een sterkliniek, omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.  Wij vinden dat onze dieren recht hebben op een behandeling met geborgde kwaliteit.  Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat de kwaliteit van een Sterkliniek door een onafhankelijke en betrouwbare partij,  met veel kennis van zaken en van buiten de beroepsgroep van Dierenartsen, streng gecontroleerd.

Onze katten worden getest op FIV, Felv, HCM en PKD (via DNA) en/of komen uit geteste (voor)ouderdieren.

OrpaCat verkoopt de kittens bij voorkeur aan liefhebbers. (In hoge uitzondering mag een kitten naar een andere Cattery verhuizen.) Voordat onze kittens vertrekken zijn ze op schema ingeënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt. Tevens bezitten ze een Europees paspoort, klinische gezondheidsverklaring, stamboom, garantie & plaatsingsovereenkomst.